GeluidsbegrenzerOplossingen

Geluidsbegrenzer

CATEGORIE 1 = 85dB(A)
DATEQ SPL-2
DATEQ SPL-2TS
CATEGORIE 2 ≤ 95dB(A)
DATEQ SPL-D2
DATEQ SPL-3
DATEQ SPL-3TS
CATEGORIE 3 ≤ 100dB(A)
DATEQ SPL-D2
DATEQ SPL-5

Geluidsbegrenzer

OORBESCHERMING
SPARKPLUG

DATEQ SPL3TS geluidsbegrenzer

DATEQ SPL3TS

In steeds meer cafés, bars, zalen en clubs wordt een maximale geluidsdruk bepaald. Om zeker te weten dat u zich hieraan houdt zijn er limiters uitgevonden die het signaal afvlakken. De meeste peak-limiters zorgen echter voor een kleine vervorming. De SPL3TS doet dit niet, deze zorgt er namelijk voor dat de akoestische geluidsdruk beneden de vastgestelde waarden blijft, terwijl eventuele kleine pieken de limiter passeren. Hierdoor blijft u onder de vastgestelde waarden zonder uw geluid te vervormen zodat u en uw klanten kunnen blijven genieten van uw muziek!

De SPL-3TS is de wat uitgebreidere versie van DateQ's geluidsdruk-begrenzers. Hij biedt de oplossing voor de meeste van uw geluidsproblemen. Deze limiter wordt door steeds meer instanties gezien als de beste in zijn klasse. De microcontroller in de begrenzer meet continu het ingangssignaal en verzwakt de uitgang zoveel als noodzakelijk is om de maximale geluidsdruk beneden een vooraf ingestelde waarde te houden. Omdat de SPL begrenzers geen piek-limiters zijn, wordt de dynamiek van de muziek niet aangetast.

De SPL-3 TS biedt ten opzichte van de SPL-2 nog een andere functie: hij heeft namelijk een ingebouwde meetmicrofoon die de geluidsdruk van bijvoorbeeld een live-band kan meten. Als in live-mode het geluidsdrukniveau de vooraf ingestelde waarde overschrijdt kan de begrenzer een waarschuwing geven (een flitsende lamp). Als de geluidsdruk te hoog blijft zal de limiter een sanctie geven. Het is mogelijk om de netspanning door middel van deze sanctie af te schakelen. Dit maakt de SPL-3 erg geschikt voor live-bands en andere live-acts.

Op de SPL3TS kunnen zowel de ingangsgevoeligheid (threshold) en de uitgangsverzwakking (output-level) worden ingesteld. Alle connectoren en de regelaars kunnen na de installatie worden verzegeld, zodat deze achteraf niet meer kunnen worden aangepast.

De SPL-3TS heeft bovendien een atoomklok ingebouwd zodat u uw dag in drie dagdelen kan indelen. Elk dagdeel kan een eigen maximale geluidsdruk toegekend krijgen, waardoor u bijvoorbeeld overdag op een hoger niveau kan spelen dan 's nachts. Tevens hebben de SPL-TS versies fabrieksinstellingen die voldoen aan de norm die door de meeste gemeentes wordt voorgeschreven. Mocht het nodig zijn dan kunt u de instellingen altijd via de meegeleverde software aanpassen.

€968,00 incl. BTW
(bekabeling en installatie worden afzonderlijk aangerekend)

GeluidsbegrenzingTechnische specificaties

  • Professionele SPL limiter
  • Uitgangsniveau te controleren via treshold adjust (-40db to 0db)
  • Drie uitgangsniveau LED:
  • Detect (als signaal hoger wordt dan de instelling)
  • Reduction (signaalniveau wordt gereduceerd)
  • Overload (signaalniveau gaat over de 14dB en is gereduceerd bij 20dB)
  • Gebalanceerde XLR inen uitgangen
  • Wordt geleverd inclusief meetmicrofoon!
Geluidsbegrenzers.be © 2013